Waarneemstek Maatweg, Eemdijk

Er kan zoveel met WordPress (WP) dat ik meteen van de gelegenheid gebruik maak mijn favoriete waarneemstek te bloggen. ’t Is er eentje goed in de buurt, 20 minuten rijden met de auto. Volgens de lichtvervuilingskaarten is de Eemvallei in de driehoek Baarn-Bunschoten-Eembrugge relatief donker en bij Eemdijk zit je dan redelijk in het midden van dat gebied. Ik ben er een paar keer geweest en in het zenith (recht boven je, red.) zie je de Melkweg doorgaans best aardig voor nederlandse begrippen. De plek is donkerder dan de Gelderse Vallei zeggen die lichtvervuilingskaartjes. Maar ik betwijfel het. In de vallei zie je in ieder geval tot dichter op de horizon goed. Bij Eemdijk heb je last van lichtkoepels m.u.v. het noorden waar de Flevopolder ligt. Maar voor zo dichtbij is het een lekkere plek.

Waarneemstek Maatweg, Eemdijk

Waarneemstek Maatweg, Eemdijk

Waarneemplek Maatweg, Eemdijk weergeven op een grotere kaart

You may also like...