Three down, one more to go

Sinds een paar dagen heb ik een Eee PC 900Mhz. Dat maakt stap 3 van 4 op weg naar astrofotografie compleet. Nummer 1 was natuurlijk een telescoop plus stevige montering. Nummer twee een omgebouwde webcam (SC 1.5). Nummer drie is er nu: een astro laptop. Lekker mobiel, Ubuntu & geschikt voor opnames. Nummer vier komt t.z.t. wel weer en dat is de volgmotor op de montering. Daarna is de setup compleet.

Asus Eee PC 900 uit tweede helft 2008

Het mooie is dat het ding (bijna) niks kostte, zeer draagbaar is, geen bewegende onderdelen (helaas wel andere kwetsbare) en relatief snel SSD geheugen. In totaal nu 4GiB voor het OS, 16GiB voor data en nog eens 8GiB op een SDHC memory kaartje. Ik denk dat ik hier goed mee uit de voeten kan het komende jaar of misschien zelfs twee. Voor planeten astrofotografie en de maan ben ik nu goed voorzien. Voor DSO’s (Deep Sky Objects, red.) is het als het goed is bruikbaar maar dat heb ik nog niet getest. Zonder volgmotor kan ik feitelijk toch nog maar weinig…

Dus op naar stap 4 ergens in april/mei.

You may also like...