Grmbl!

Eigenlijk wil ik kijken want astroforecast zegt dat het vanaf 23:00 bovengemiddeld helder is. Maar dat is laat, morgen vroeg eruit…. IonCam doet raar (gekke strepen, zit al in de mail met de maker van het ding), mijn newton kijker moet een uur afkoelen.. is het al gauw 23:00 eer ik buiten sta. Oh dear, dit wordt nog wat van de zomer. Dat wordt veeeeeel ochtendjes vrij nemen van werk om uit te slapen na een nachtje doorhalen.

Dan maar niet zoeken naar M51 (wat overigens niet het Pinwheel Galaxy is, my bad!), M87 en het Virgo Cluster & M94 & M101. Eentje van die laatste twee is wel het Pinwheel Galaxy overigens…

Begint het toch nog een lijstje te worden die Messiers van me:

M13, M27, M29, M31, M35, M37, M38, M42, M44, M57, M81, M82, M106

en nog Melotte 111, Brocchi’s Coathanger, Albireo, stapels en stapels sterren, wat NGC’tjes in Zwaan, ik herken de diverse sterrenbeelden al aardig, de maan begint bekend te worden (en berucht vanwege het vele vervelende licht wat het afgeeft), lid van een sterrenwacht…. al met al ben ik geen beginner meer! Jeej!

Zo, en nou gamen 🙂

You may also like...