Eerste resultaten astrosessie

Ik kan ze natuurlijk niet voor me houden. Gisterenavond na het schieten (het was 03:00) meteen gestacked in Nebulosity. De snelgids astrofotografie zei dat ik dat niet moest doen (want moe) maar .. die-hard gamer als ik ben.. kom op, ik draai mijn hand daar niet voor om. “Even snel M13 stacken”. En daarna M57. En daarna M31 ^_^. Hier de (voorlopige) resultaten. Ik ben er heel erg blij mee, helemaal te gek. Vooral dat ik stofbanden op M31 zie met 10 opnames van 13 seconden verbaast me. Die poolzoeker komt er gauw want met 30 seconden max en meer opnames moet dat nog wat worden zeg!

Leerpunten:

  • meer opnames per object;
  • poolzoeker en betere pool uitlijning zodat ik tot max 30 seconden kan belichten;
  • na elke opnamereeks direct de darks schieten (zie opname M31 waar ik geen darks had met hotpixels tot gevolg);
  • beter de opgenomen reeksen naamgeven, herkenbaarder maken voor processing.

Genoeg gepraat, hier zijn ze (geresized):

M13, bolhoop. Mijn 1ste keer astrofotografie. Ooit.

M57. 2de foto. Ooit.

M31, Andromeda Nevel. 3de astroshot. Jeej!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op naar de volgende poging. Ik ga dan denk ik M31 langer en meer op de korrel nemen. Kijken wat ik daar uit kan halen.

Link naar relaas op Astroforum.nl met daarin linkjes naar de TIFFjes.

You may also like...