And here are the results…

De score van afgelopen nacht. Gemaakt tussen 00:00 en 04:30, toen het licht weer opkwam. Ik zag eerst de iridium flares wat voor mij het eerste signaal was dat de nacht ten einde ging komen.
De foto van M27 is het best gelukt en ik ben er best trots op. M31 valt me tegen, of dan vooral dat je met meer en langer belichtend niet zo gek veel meer detail te zien krijgt. Ik had nu wel darks genomen en dat zie je dan weer wel.
M51 is fantastisch, maar moet langer/meer belicht worden en M57.. mooi, maar waar is dat rood?
Er is nog véél te leren maar ik was er al handiger in. Ga hier gewoon mee verder, en me richten op bewerkingen want in bijvoorbeeld M31 zit volgens mij meer. De huidige bewerkingen vind ik niet mooi (zie M51 met een lichte vlek in het centrum van de foto).
M27, Dumbell Nebula/ Halternevel
M31, Andromeda stelsel
M51, Pinwheel Galaxy

M57, Ringnevel

Afsluitend heb ik met de F10 dobson naar Jupiter gekeken op 300x vergroting. Dat ga me een leuk beeld zeg! Zoveel details zag ik nog nooit. Als de rode vlek er goed voor had gelegen had ik die zeker gezien! 5 maantjes zichtbaar. Mooi, erg mooi.

You may also like...