Eerste resultaat

Gisteren was het voor het eerst sinds half juli weer kans voor mij om wat te imagen dus rond 23:30 stond de hele bende buiten en begon het feest. En een feest was het. Not. Ik had de camera niet op RAW staan kwam ik naderhand achter. Balen #1. De wolken dreven voortdurend door het beeld. Balen #2. De buren die altijd de lamp buiten uitzetten ‘ s avonds zijn op vakantie gegaan met de buitenlamp aan. Waarom doen mensen dat? Het helpt niets tegen inbraken. Maar goed, balen #3 dus. En, de maan stond te vlammen op 86,6% wat balen #4 was.  Ow, balen #5 was dat ik de poolzoeker niet goed (lees: ik had het afgeraffeld) in de montering had zitten met volgfouten boven de 17 seconden tot gevolg.

Maar. Met al dat gebaal kreeg ik toch M51, M109, M106, M31, M33 en het Dubbelcluster in de picture. Vooralsnog heb ik alleen de captures in color compressed FIT files. Maar M33 heb ik even quick ’n dirty gestacked en door The Gimp heengehaald en dat leverde dit op. Denk dat er meer in zit.

M33, het Triangulum Galaxy

Dit is een stack van 26 shots op ISO1600, 17 seconden unguided op een EQ5 en met dus de unmodded 350D. 

Met wat mazzel kan ik vannacht nog even M33 in de herkansing doen en dan wel op RAW. Maar de moon is out, nog feller dan gisteren. Het is ook altijd wat: of wolken, of volle maan of… geen tijd/puf. Lastige hobby maar dat houdt het wel spannend!

You may also like...