Zo! Da’s moeilijk!

Het is helder! Wat een feest! De boel buiten gezet en Jupiter gecammed. Dat ging vrij simpel gelukkig. Na een grove opstelling (noord, geen polar alignment gedaan) Jupiter in beeld gezet. Webcam erin en 2x barlow eronder. Focussen. Dat ging lástig! Deels omdat ik een zgn Rack & Pinion focusser heb, deels omdat er wat speling in de as zit waardoor de boel bij elke draaiïng aan de focusser schudt als een gek maar belangrijker nog omdat de barlow bagger is.

Het materiaal voor bewerking was dan ook niet al te denderend vond ik. Kreeg het gewoon niet scherp, en dat zie ik bij de bewerking terug. Alleen een band, verder geen detail. Leuk voor een eerste keer, maar ik had er wel wat meer dan dít van verwacht:

 Ik mis kleur en focus.  Maar… don’t be too hard on yourself, Maurits: hij stáát er op!

Actiepunt is nu: nieuwe barlow. Daarmee gaat het denk ik beter worden. En ik moet me meer verdiepen in de sluitertijden & gain want met die twee settings moet er meer van te maken zijn. Het histogram liet gewoon de hele spike links zien terwijl je natuurlijk een betere verdeling wilt behalen.

Voor nu hou ik er mee op en begint het lange wachten op een nieuwe heldere avond.

You may also like...