Op naar de 2 minuten!

Ergens in de lucht tussen het VK en Nederland bevindt zich denk ik nu mijn astronomiser.co.uk long exposure kabel voor de Canon 350D. Als ik die kabel gebruik om de 350D vanuit Nebulosity 2 aan te sturen kan ik voor het eerst in mijn leven langer dan 30 seconden belichten. Leuk! Dat gaat mogelijkheden geven. Al mijn astrofoto’s tot nog toe waren gelimiteerd tot 30 seconden. Langer belichten is beter, en daarom dus de kabel.

Serial kabel voor 350D (astronomiser)

In theorie zou ik nu tot maximaal rond de 2 minuten moeten kunnen belichten. Unguided. Dus zonder volgkijker en volgcamera. Zodra ik die heb gaat het omhoog richting de 10 minuten en wordt de cameraruis de bottleneck. Nu is dat dus de montering. (het voortdurend upgraden van astronomische apparatuur heet ‘het astrovirus’ en ik heb er ook last van)

Als het weer goed gaat komen in Kollase zit ik daar eind van de maand zonder vrouw & kids maar met een stapel mede-nerds. Lekker de nacht doorhalen met een brok techniek op een sokkel. Leuk! #geekjoy

You may also like...