Tublug & nieuw UHC filter

Ergens deze week gaat mijn Baader Laser Colli Mk III en Astronomik UHC-E filter op de bus naar hun nieuwe eigenaar. Daarvoor in de plaats komen een:

Howie Glatter 1.25" Tublug

 

Of ik de Tublug in 2″ of 1.25″ neem weet ik nog niet. De 2″ is pas eind februari weer leverbaar en de 1.25 per direct. Als die 1.25″ voldoende is voor visueel gebruik neem ik die. Als de 2″ echt veel beter is ga ik geduld hebben en bestel ik die 2″ versie.
Het Astronomik UHC-E filter deed zijn werk prima in de 6″ (en 8″) kijkers maar nu ik de 12″ heb  wil ik graag en ‘echt’ UHC filter. Dus een smalbandiger filter en ook graag van Lumicon wat beter schijnt te zijn (of het beste zelfs).
Dat filter zal er niet persé direct komen want ik gebruik het OIII filter veel vaker en op de Knardijk is UHC niet zo hard nodig omdat de lichtvervuiling daar niet zo enorm is als hier in Hoogland. De Tublug komt direct (als ik de 1.25″ neem) of anders eind februari (als ik de 2″ kies).

You may also like...