Eerste bicolor van Rosette. Ooit.

Een eerste bicolor plaat van de Rosette nevel. Ik had wat materiaal liggen wat ik een paar maanden geleden via Lightbuckets.com heb geschoten. De Ha plaat had ik al en vandaag even een snelle shot gemaakt van de OIII data en daarmee gespeeld om een bicolor afbeelding te maken van dit mooie nevel complex. Allemaal eigen inzicht dus het kan zeker weten véél beter maar ik wilde het gewoon eens zelf doen. De volgende versie wordt vast beter want dan ga ik wel eerst lezen h0e dit moet ^_^. Ik heb nu Gimp gebruikt en de OIII en Ha afbeeldingen gelayerd en gekleurd. Ziet er leuk uit maar de alignment is helemaal niet goed dus dat kan beter (vermoedelijk kan dat al beter als ik het in Nebulosity 2 doe, nu was het met het handje schuiven geblazen in Gimp).

Rosette nevel in bicolor (groen OIII, rood Ha)

You may also like...