Eerste septemberzon 2012

Gemaakt tijdens het middaguur, slechte seeing. Wáárdeloze seeing zelfs! Maar af en toe ging het goed genoeg. Scherpstellen blijft een dramatisch lastig iets wat wel steeds beter gaat. Vooral het feit dat je in het hele felle licht op een laptopschermpje zit te turen maakt het erg lastig. Ooit zal het me lukken.

De grote zonnevlek in het midden van de zon (die dus op de aarde staat “gericht”) is AR1560 en men verwacht met een 40% waarschijnlijkheid dat van daaruit een ‘M-class flare’ onze kant uit komt ergens de komende 48 uur. Dat is een behoorlijke wat kans op poollicht geeft. Het is weer vroeger donker…

Andere tegenvaller: een stofje op de CCD van de DFK41. Daar moet ik wat aan doen. In een aparte bewerking heb ik dit er maar eens van gemaakt.


Zon in witlicht 01-09-2012

 

Gebruikte apparatuur:

Robtics 70mm F6 ED doublet | DFK41AU02.AS | Baader Solar Continuum | Vixen Polaris w/EQ drive

You may also like...