Tuin op 27 & 28 december

Op de valreep in 2014, na een weekje droogkijken in de woonkamer, toch nog door de kijker gekeken. In de tuin, gewoon de Orion Nevel (dit was eigenlijk al op 27-12) maar het zag er werkelijk niet goed uit. Ook met filter (NPB en OIII, vergelijkings-sessie’tje) werd het lang niet zo mooi als onder donkere hemel. Jupiter had de 27ste  last van de seeing, die niet best was. Op de 28ste de maan gekeken maar wederom een waardeloze seeing.

Wat wel succesvol was: de winteroutfit. Warme broek (Decathlon), warme jas (gekregen, wordt in de bouwvak gebruikt) en goede muts plus handschoenen lijken mij nu toch echt warm te gaan houden ook bij temperaturen onder nul .

Nou maar hopen dat het half januari wel helder is, bij de nieuwe maan van die maand. Inmiddels heb ik dan 5 maanden niks noemenswaardigs meer gedaan met de telescoop. De jeuk om de brui aan het waarnemen te geven neemt als maar toe (en andere hobbies worden interessanter).

You may also like...