Hohen Woos september 2015

Een nagekomen verslag van het lange Astroweekend in september met da boys. Een weekend gekenmerkt door weinig waarnemen maar veel lol, mooie fietstochten en natuur.

Hoisting the colours

Hoisting the colours

Qua waarnemen zijn we snel klaar: ik zag de Halter- en Ringnevel elk vijf minuten lang. Maar wel door dit ding:

img_0539

Dat is de 26″ dobson met push-to en tracking van astroforummer Andre8x8 die op de ook aanwezige IHT 2015 was. Het Duitse Internationales Heide Treffen van onze Duitse sterrenvrienden. Die hebben Hohen Woos ook ontdekt namelijk en zijn de reden dat wij het huisje tot in 2017 gereserveerd hebben 🙂

Van de Ringnevel zag ik de centrale ster en ook de heel zwakke filamenten. Gaaf! Daarnaast zag ik ook sterren ‘superimposed’ op een natuurlijk belachelijk gedetailleerde Halternevel. Ook cool.

Verder werd er gefietst door de omgeving en naar de Elbe. Veel bos, verlaten paden en langs weilanden.

Omdat het toch bewolkt was hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om de oorzaak van de lichtkoepel op west te vinden. Die vonden we en natuurlijk hebben we de lokaal actieve eigenaren vsn de Töpferhof ingeseind om te kijken of er wat aan te doen is. Want als je eenmaal zo’n Lichtkotser hebt komen er meer, en dat zou zonde zijn in dit natuurgebied!

BrĂĽggen Fahrzeugwerk. De dader.

BrĂĽggen Fahrzeugwerk. De dader.

Gekken op vakantie:

img_0542

img_0544

img_0545

Al met al weer een geslaagd weekend maar volgende keer graag minder wolken en meer sterren.

You may also like...