Waarneemlijst voor wie het leuk vinden…

Op Astroforum werd gevraagd naar het delen van waarneemlijstjes. Ter inspiratie. Dat leek mij leuk maar ik mag maar 1MiB delen dus bij deze geshared via mijn eigen site:

Celestial objects to see (again) before I die_v8

De gedachte achter de lijst is vrij eenvoudig: ik vind het leuk om objecten te zien die visueel iets interessants of uitdagends in zich hebben of die vanuit wetenschappelijk oogpunt interessant zijn ook al zijn ze visueel niet zo boeiend.

Open Clusters staan er weinig in, daar heb ik het niet zo op. Evenals hele kleine objectjes simpelweg omdat die met mijn kijker en beschikbare oculairen niet goed in beeld te krijgen zijn. En zo’n priegelig planetair neveltje ziet er dan steeds hetzelfde uit.
Doe er je voordeel mee!

You may also like...