Stargazing & Bikepacking

Not-so expensive astronomy and some bikepacking stories

The Setup

IMG_9214Dit is ‘m geworden, een Celestron 150/750 C6-N gekocht bij Teleskop-Express in Duitsland. De montering is een EQ5, ook via Teleskop-Express en van merk Skywatcher. Samen met een -nu nog onaangepaste- Vesta Pro webcam gaat dit de setup worden voor de komende tijd. Visueel kan ik er aardig wat mee en voor de webcam is de 15cm apertuur en F5 buis ook een prima basis.

De webcam moet ik maar eens gaan uitzoeken want op mijn Dell XT tabletje krijg ik het ding niet goed aan de praat (driverprobleem onder Vista misschien). Dus dat moet ik maar eens op een andere machine proberen eerst.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2019 Stargazing & Bikepacking

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: