Stargazing & Bikepacking

Not-so expensive astronomy and bikepacking stories

Waarneemverslag di. 8 sept 2009

De eerste keer echt kijken met de Celestron 150/750 C6-N was op dinsdag de 8ste september. Lokatie was de Maatweg in Eemdijk. Hier in de buurt is dat verreweg de beste plek om te kijken. Tot 45gr in het zenith is het goed donker, je ziet de melkweg en je kan goed rondom kijken. Wel veel lichtkoepels (’t Gooi, Amersfoort, Baarn, Bunschoten) maar weinig lampen in de buurt. Al met al een prima spot en van het water (randmeren) een paar honderd meter verderop heb ik nog geen last gehad.

Wat kwam er langs deze avond. Ik had mijn vader mee en die heeft nog nooit door een telescoop gekeken dus eerst natuurlijk de maan & Jupiter. Daarna het Double Cluster, M31 Andromedanevel, de Ringnevel M57, Albireo (dubbelster) en afsluitend M29. Dat is ook eigenlijk alles wat ik goed kan vinden. De Dumbell nevel kan ik nog niet goed vinden en ik heb M81  & M82 steeds geprobeerd maar nog niet echt goed gekeken en dus ook niet gelukt. Binnenkort het bestand maar eens uitbreiden met wat nieuwe sterrenhoopjes & neveltjes zoals de Noord-Amerikanevel.
De webcam is nog niet geprobeerd maar dat ga ik gauw eens doen op Jupiter. En dan handgevolgd want een trackingmotortje heb ik nog niet. Staat op de planning samen met een 2x shorty barlow.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Stargazing & Bikepacking

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: