Stargazing & Bikepacking

Not-so expensive astronomy and bikepacking stories

8ste april @ maatweg

Een waarneemsessie op lokatie, aan de Maatweg. Het zag er helder uit dus daar maar eens heen gegaan. Is toch maar tien minuutjes rijden.

’t Is laat en morgen vroege dienst dus even een lijstje van wat ik zag en waarmee. Want dit keer ook veel met de zogenaamde “Lidl verrekijker” (10×50 porro kijker) gezien!

M44, M37, Mercurius & Venus, Double Cluster, M3, M92, M3, M13, M45, M43….met de verrekijker

M37 kern, Saturnus, Mercurius & Venus, M3, M53, M51, M94…met de C6-N.

Opvallende zaken vond ik dat open clusters veel mooier uitkomen in de verrekijker. Dat de omgeving van het Double Cluster enorm sterrijk overkomt in zelfs de verrekijker. Dat Mercurius halfvol was vandaag. Dat Venus enorm helder is! Dat ik dacht het Blackeye Galaxy te vinden maar dat het M53 werd (toevallig). Blackeye niet gevonden. Ik zag Titan en Rhea (manen van Saturnus), de planeet Saturnus zelf haarscherp en een mooi scherpe ring ‘head on’. Jammer dat de Orionnevel al zo vroeg verdwijnt, tot volgend jaar dan maar! Ik zag nu voor het eerst -dankzij de donkerdere lokatie- van M51 de twee kernen van de twee stelsels. En ik had de kijker helaas al in de doos toen ik besefte dat het grote ‘square of Hercules met daarin M3 al zichtbaar was.Dus dan maar met de verrekijker gedaan. Mars overgeslagen, die is toch zo klein nu. Oh, en ik ben heel blij met het 32mm 60gr FOV oculairtje!

Voor de volgende keer: meer M13 & M92. M5 want die stond nu te laag. Leo’s Triplet. En natuurlijk binnenkort met werkende volgmotor & 350D!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Stargazing & Bikepacking

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: