Stargazing & Bikepacking

Not-so expensive astronomy and some bikepacking stories

Sterrenwacht avondje 8 oktober

Het weer zit ons hobby astronomen goed mee deze dagen. Beetje vochtig wel wat de transparantie niet ten goede komt. Maar… eindelijk weer kijken en dit keer langer achtereen! Gisteren was het publieksavond op de sterrenwacht. Dus ik erheen. Samen met wat leden gekeken naar Jupiter door de LX200 tot zelfs op 750x vergroting maar dat was niet al te best. Op zo’n 350x was het wel goed te doen. Een hint van de GRV gezien zelfs, voor het eerst! En dat was het ook wel, om 12u taaiden we af.
Vanavond de volgende sessie. Lokatie nog niet bekend, misschien de Maatweg. Misschien gewoon de tuin of anders de Papenslag in Lochem. Ik zie wel!

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 Stargazing & Bikepacking

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: