Stargazing & Bikepacking

Not-so expensive astronomy and some bikepacking stories

Give it to me!

Bij gebrek aan (wat langduriger) helder weer en eerlijk gezegd ook puf om een hele setup buiten neer te zetten heb ik vandaag de Philips Vesta Pro camera klaargemaakt voor gebruik.

Philips Vesta Pro uit jaar kruik. Met adapter & IR block filter (en dop :-))

De camera was al voorzien van een 1.25″ oculair adapter en IR block filter van Teleskop-Express. Vandaag heb ik de firmware in het apparaatje geflashed met WcRmac waardoor hij nu in color RAW mode schiet in plaats van de standaard gecomprimeerde stand. Dat levert meer detail op bij het imagen.

Verder heb ik de Webcam handleiding van Emiel Kraaijkamp doorgelezen en het capture stukje voor mezelf samengevat & getest of het spul werkt op de Lubuntu 10.04 netbook (Eee PC 900) en dat werkt prima. Ik hoop snel aan de slag te kunen als er nog eens goed zicht komt.  <wuift wolken weg>

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 Stargazing & Bikepacking

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: