Stargazing & Bikepacking

Not-so expensive astronomy and some bikepacking stories

Kansloos weer, dan maar klussen

Wat een kánsloos weer zeg! Vorig seizoen 2009-2010 was mijn eerste astrowinter en die was al dramatisch. Maar dit seizoen is bijkans nog erger! Ik heb in geen weken meer een sterrenhemel kunnen aanschouwen, laat staan deepsky fotografie kunnen doen. Tegen de tijd dat de spullenboel opgesteld & afgekoeld is kun je weer opruimen omdat de wolken er weer zijn.

Dus dan maar aan de klus met gisteren een soldeerklusje om de 12v sigarettenplug goed vast te solderen aan de kabel van de Meade LXD75. Die had ik eerder vakkundig losgerukt van de battery pack en vervolgens nog vakkundiger vastgemaakt aan de 12v plug met plakband. Geen eens ductape! Dat is nu in ieder geval goed.

Vanavond wordt het -drie keer raden!- weer niets met het weer dus dan maar de backlash uit de LXD75’s RA-as weghalen. En wachten tot de post mijn oculair en UHC-E filter brengt.

Hadden ze maar een wolkenfilter…

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 Stargazing & Bikepacking

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: