Stargazing & Bikepacking

Not-so expensive astronomy and bikepacking stories

Hoe het afliep met de focusser

Ik zie net dat ik niet eens gepost heb hoe het met de focusser is afgelopen. Goed! Het is uiteindelijk tóch de Moonlite geworden omdat ik daar een leuke deal op vond. Simpeler: ik heb het ding gewoon in de VS besteld bij Moonlite zelf en gegokt op geen douane. Helaas, dit keer wel dus ik mocht €54,00 extra aftikken waarna de focusser altijd nog 50 á 60 euro goedkoper was dan in Nederland direct.

Het is een flinke verbetering geworden. En het ziet er natuurlijk veel mooier uit dan zo’n chocomelk stock R&P focusser van Meade. Schande dat ze die er op zetten.

De focusser na de unboxing party

Inmiddels zit de focusser dus op de buis en dat werkt een stuk soepeler. De 1:10 vertraging zit er niet op maar erg missen doe ik die niet.

Meade LXD75 6" SN newton OTA

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Stargazing & Bikepacking

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: