Stargazing & Bikepacking

Not-so expensive astronomy and bikepacking stories

M51 en omgeving – 5 juli 2011

Ik heb na 1 jaar van inactiviteit afgelopen 5 juli eindelijk weer een plaatje kunnen schieten. Natuurlijk werd er door mij veel geprutst, ik heb de ‘workflow’ niet echt in mijn hoofd zitten. Plus gewoon wat onhandigheid omdat ik het weinig heb gedaan. Grootste f-up van de avond: camera niet op RAW … <zucht>. En ik bespeur een stofje op de sensor (?) waar even wat aan gedaan moet worden.

De foto is gemaakt zo rond 00:30-1:00 op eigenlijk de 6de juli dan. Stuk of 35 lights van 30s elk op ISO800. Camera was een 350D in originele staat. Kijker een Meade 6″ newton behorend bij de bekende LXD75 montering. Unguided dus.

Ik ben behoorlijk tevreden met het resultaat. Maar er moest een behoorlijke dosis PS (artificial flat, levels, curves, astronomy tools to name a few) aan te pas komen omdat het nou eenmaal weinig lichtinfo is die je pakt in een half minuutje. En daardoor krijg je wat neveneffecten zoals korreligheid en de randen van de foto zijn niet zo mooi meer.

Maar, als je niet te precies kijkt ziet het er behoorlijk goed uit!

M51 en omgeving op 5 juli 2011

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Michiel 9 juli 2011

    Gaaf man! De extra ster is echt goed te zien idd.

    Heb er nog een crazy ass lvl adustment op losgelaten:
    http://www.silverrose.nl/Documents/crazylvlad.jpg

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Stargazing & Bikepacking

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: