Stargazing & Bikepacking

Not-so expensive astronomy and some bikepacking stories

Oculairkoffer aangepakt

Oculairen zijn dure dingen en dus bewaar je die in een goed stevige koffer. Deze was voorzien van plukschuim maar na een dik jaar plukken aan het schuim was daar weinig stevigheid in terug te vinden. Dus naar downtown Amersfoort gegaan om bij Stoffeerderij Verheuvel aan de Lavendelstraat. Die zit daar sinds 1928 alweer en was ooit ‘concurrent’ van mijn opa die destijds (tot jaren 80) aan de Arnhemsestraat zat (vlak bij Julianaplein) en daarvoor zat zijn vader meen ik weer ergens aan de Leusderweg.

Vanguard oculairkoffer anno 2012

Hoe het ook zij, dit stuk schuim was gratis. Thuis aangekomen weer flink zitten zagen. De kleur is niet je-dat maar het werkt super. Veel steviger dan het plukschuim wat nu in de prullenbak ligt. Ik ga het hele ding denk ik nog met van dat dunne zwarte ‘velours’ bekleden. Dan is het één geheel en het staat chiquer. Verder is het nu al prima zo. Grote verbetering en mijn 2″ 28mm Meade oculair kan nu ook mooi in het koffertje. Voor de nog te bestellen 2″ Howie Gatter Tublug zal geen plek zijn. Koffer is simpelweg te klein. En dan heb ik het nog niet eens over de twee Explore Scientific 82 graden oculairen die ik ergens dit voorjaar ga bestellen. Kortom, de koffer zal uiteindelijk toch te klein worden.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2019 Stargazing & Bikepacking

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: