Stargazing & Bikepacking

Not-so expensive astronomy and some bikepacking stories

Amersfoort e.o. vanuit ISS

Afgelopen nacht heeft André Kuipers vanuit het ISS een foto van Nederland bij nacht kunnen maken. De lichtvervuiling is zeer goed te zien. Zo zie je al snel het Botlek gebied en andere kassengebieden. Opvallend vond ik zelf de kassen boven Almere (die ik zeer goed zie kilometers verderop bij het waarnemen), het íetsje donkerder gebied in Stadspark Schothorst waar onze sterrenwacht ligt en het stationsgebied van Amersfoort wat ietsje lichter is. En nog wel wat plekjes.

Lichten om Amersfoort

Ik zal vanavond eens een wat meer ingezoomde versie van Amersfoort plaatsen. Dat kan interessant zijn.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 Stargazing & Bikepacking

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: