Stargazing & Bikepacking

Not-so expensive astronomy and bikepacking stories

Final overlay Amersfoort

Ik heb nog een andere bewerking gemaakt van André Kuipers’ foto van NL bij nacht. En dan dus ingezoomed op Amersfoort e.o. De overlay maken was lastig want de foto was vanuit ISS natuurlijk niet recht van boven genomen maar vrij schuin. Met wat gesleep in Photoshop kreeg ik het echter wel aardig goed. Behalve Soest, dat kreeg ik zo snel niet goed maar is niet relevant voor het beeld voor Amersfoort.

De foto spreekt voor zich. Kleine ‘maar’ erbij: de foto had al niet zo’n hoge resolutie, is sterk vergroot en daarna bewerkt. Dus het geeft een goede indruk maar je kunt er geen bedrijven uithalen tenzij ze heel duidelijk overmatig licht verstrooien (Praxis aan de A1) of er is een duidelijke lichtbron (lichtmast A1 met aan de overkant een bouwterrein wat continue verlicht is tegen vermoedelijk boeventuig). En wat voor de hand liggende plekken zoals het stadscentrum en het rangeerterrein bij station Amersfoort. Voor beide is het dan trouwens nog niet gezegd dát ze zo erg verlicht moeten zijn, die discussie zou ik maar wat graag goed en open gevoerd zien.

Affijn. Het plaatje en dit zal wel de laatste zijn. En nu maar hopen op een nieuwe foto liefst op een ander tijdstip.

Overlay omhoogsch(r)ijnend licht Amersfoort e.o.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Stargazing & Bikepacking

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: