Stargazing & Bikepacking

Not-so expensive astronomy and some bikepacking stories

Tien november in Uddel

Een korte sessie in Uddel. Althans, dat werd het.

Om 19:00 bedacht ik mij naar Uddel te gaan. Bart K. kon niet, Andries wel. Dus rond 20:30 stond ik op het nieuwe plekje in Uddel. Rond 21:00 kwam Andries aan. Prima lokatie op maar 25 minuten rijden en SQM tegen de 21 aan, maar helaas was ik mijn grote vijand de maan vergeten en die stond al weer lekker hoog vervelend te doen.

De RDF was dit keer weer eens niet uit te lijnen. Als ik de trussen niet goed plaats zit de hele UTA toch wat scheef. Dat collimeer ik er dan makkelijk uit maar de RDF komt dan met geen mogelijkheid meer uitgelijnd met wat ik door de telescoop zelf zie.

Gelukkig werd het bewolkt dus miste ik alsnog niks. Maar wel weer de scope opgezet, wederom geconcludeerd dat een checklist een must is (al was ik niks vergeten dit keer) en dat de Propus wel een fijne kijker is. Als hij staat, wat toch wat bewerkelijk is. Voor lange weekenden geen probleem want dan sjouw je ‘m gewoon heen en weer. Maar voor een korte sessie van twee uur is het vervelend dat je eerst 30 minuten moet opstellen.

Hopelijk zaterdag a.s. in de herkansing.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 Stargazing & Bikepacking

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: