Stargazing & Bikepacking

Not-so expensive astronomy and bikepacking stories

Lovejoy vanuit de tuin

Op 14-01 zag ik kans even héél snel komeet Lovejoy te kijken. C/2014 Q2 om precies te zijn. Met de 10×50 was het pluisje vinden een makkie! Hij is vrij groot en vormde een mooie driehoek met de Pleiaden en het stiertje. In een donker hoekje van de tuin leek ik zelfs een staart te kunnen ontwaren. Maar zeker was ik er niet van. Nu, 2 dagen later, zie ik de foto en weet ik dat ik de staart zag. Of zag. Ik kon het ‘waarnemen’. Wat dan wederom een goede beschrijving is van wat je doet door een telescoop: waarnemen. Want om nou te zeggen dat je het meteen kan zien, nee. ^_ ^

Op de foto, de mooiste foto die er tot nog toe gemaakt is samen met die van Damian Peach, is de komeet schitterend!

Gerald-Rhemann-Mosaike-Flattened_small_1420811744

Lovejoy door Gerald Rhemann

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Stargazing & Bikepacking

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: