Stargazing & Bikepacking

Not-so expensive astronomy and some bikepacking stories

Jupiter vanuit tuin en dauw idee

Mijn primaire spiegel beslaat vaak. Vandaag bedacht ik dat een simpele hack dat op zou kunnen lossen: een koeltas van de C1000 werd aan stukken geknipt en op maat geplakt. Achterop de spiegelcel deed deze zijn werk, geen beslagen primary meer! Blijkbaar isoleert de laag genoeg en straalt de spiegel niet meer zo hard uit.

Daarna Jupiter gekeken. Helaas de saaie kant. Maar toch blijft het fascinerend een planeet zo “dicht bij te zien” terwijl die toch echt een paar honderd miljoen kilometer verderop zijn rondjes draait!

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 Stargazing & Bikepacking

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: