Stargazing & Bikepacking

Not-so expensive astronomy and some bikepacking stories

Jupiter en de GRS

Kijk je al sins 2009 regelmatig naar Jupiter, zag je de Great Red Spot eigenlijk nooit echt goed. En nooit opvallend rood. Tot op vandaag. Even aangewipt bij de door mij georganiseerde workshop Collimeren kun je Leren! bij Sterrenwacht Midden-Nederland en de LX200 op eerst deepsky (niks van te zien daar) en toen Jupiter gezet. BAM! 180x zat er in en de GRS precies in het midden en zeer goed zichtbaar! Een aanwezige zag het voor het eerst en de reactie was “Oh wauw!!”. En dat was het ook echt: wauw!

Verder NGc2903 nog als slecht zichtbaar dun ovaaltje gezien. NGC1514 is niet te zien met en zonder filter dankzij de lichtvervuiling en slechte transparantie daar bovenop. GRS was cool!

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 Stargazing & Bikepacking

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: