Stargazing & Bikepacking

Not-so expensive astronomy and some bikepacking stories

Proof of Concept M57 met crappy gear

Ja, ik ben lekker bezig ik weet het ^_^

Het was helder dus ik ben met laptop naar de sterrenwacht gegaan. Daar M57 in beeld gezet, soort-van-scherpgesteld zonder goede focuser (ik kon alleen de grof focus van de LX200 gebruiken…), een DMK21 die niet echt voor deepsky geschikt is, FireCapture om FITS te capturen en het was nog niet donker. Kortom, de ideale omstandigheden!

Je begrijpt dat ik best tevreden ben met dit eerste resultaat. Gezien de tijd laat ik het er nu even bij, maar er komt ongetwijfeld nog een bewerking. En een gerepareerde focuser op de LX200 zodat we daar met de werkgroep Astrofotografie ook mee kunnen spelen want dit ging wel héél eenvoudig. Althans, voor mij met toch wel wat ervaring.

M57 quickie

M57 quickie

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 Stargazing & Bikepacking

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: