Stargazing & Bikepacking

Not-so expensive astronomy and some bikepacking stories

Werner’s X op 24 april

Zet je met wat tegenzin de telescoop op in de tuin, struikel je over Werner’s X! Nooit gelukt sinds in die 2009 ‘ontdekte’ op het Internet. Maar daar istie dan. Meteen een foto gemaakt natuurlijk met de iPhone:

Werner’s X op 24 april 2018

Daarna natuurlijk ook de rest bekeken maar ik wilde vooral wat leuke foto’s maken met de iPhone. In de WhatsApp groep met andere sterrenwachters ontstaat daar een gezonde competitie in dus ik wilde niet achterblijven. Met de voor mij mooiste maan-foto tot nog toe als resultaat:

Floating out there in space…

Als je op bovenstaande foto klikt roteert WordPress ‘m de verkeerde kant op…dunno. Don’t care  maar hij staat dus inderdaad in spiegelbeeld…

Daarna viel mij bij het scannen van de terminator een gebiedje op waar de bergtoppen mooie schaduwen op het oppervlak gooiden…

Slagschaduw op de maan

Niet meer gekeken om welk gebergte het hier gaat. Maar het zag er mooi uit zo!  Oh, en ik probeerde het goedkope China-maanfilter uit. Polariserend, dus ronddraaien en je past de filterende werking aan. Kostte €11 inclusief verzending (of was het nou zelfs maar €9…?) en werkt net zo goed als andere dure filters van €25 of meer.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 Stargazing & Bikepacking

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: